Clayton Peroti

Clayton Peroti Vanaf 2000 woont en werkt Clayton in Nederland.

Theater

Van november 2012 tot en met april 2013 tourde Clayton door het land met de Soulcelebration theatertour.
In 2012 tourde Clayton door het land met Soul Of Motown IV.
In 2011 maakte Clayton deel uit van de cast van Dreamslive de Dinnershow van RTL Wentink Events.

In het voorjaar van 2010 speelde Clayton de rol van Clopin, leider van de vluchtelingen, in de musical Notre Dame de Paris (in Gent en Antwerpen). Notre Dame de Paris is de klassieker van Victor Hugo over de liefde van een gebochelde klokkenluider en een mooie zigeunerin.

Van 2007 tot 2009 was Clayton te zien in de musical Tarzan als de gorilla Tark, een swingende aap en Tarzans beste vriend. Clayton ontving hiervoor in 2007 de John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Mannelijke Bijrol in een Grote Musical Productie. Eerder maakte Clayton deel uit van de Nederlandse cast van The Lion King. Als understudy speelde hij in deze musical meer dan 120 keer de rollen van Simba en/of Pumbaa.

Was verder onder andere te zien bij de Eenheid is Kracht Awardshow, Swing-in' Harderwijk, het Creme de la creme festival, Lee Towers Harbour Lights, 't Stoomt/ Capelspektakel, Miss Suriname, Suripop en diverse (dinner-)shows, waaronder Star Nights in The Stage te Antwerpen en J├Ârgen Raymanns eerste theaterprogramma.

Muziek

Solo-act, nu te boeken als Claytons 70s & Latin act. Trad op tijdens de Disco Mania (2009) en Motown Mania (2008) te Curacao. Was leadzanger van verschillende popformaties waaronder Kasimex House Band (Suriname), waarmee hij door Suriname, Frans-Guyana en Nederland tourde. Ook was Clayton lid van het Rotterdamse gospeltrio G-Roots en backing vocalist bij diverse artiesten.

Clayton treedt regelmatig op met musicalcollega's, bijvoorbeeld met NME, het Nederlands Musical Ensemble.