Bennie Top

Bennie Top: Muzikaal leider

Bennie studeerde drums en piano aan de Conservatoria van Groningen en Rotterdam, om daarna zijn carrière te beginnen bij de bekende Nederlandse bands “Jazzpolitie” (bekend van o.a. Liefdesliedjes) en  “Ten Sharp” (bekend van o.a. You), waarmee hij de wereld over reisde. 
Met Ruth Jacott ging hij naar het Eurovisie Songfestival om met het nummer Vrede de 6de plaats te behalen. Met o.a. Fluitsma en van Tijn nam hij diverse albums op en ook het opnemen van een album met Mick Taylor (ex Rolling Stones) mocht hij op zijn conto schrijven. Optredens en tournees volgden met o.a. New Adventures, de band DiepTriest, Margriet Eshuijs, Ali B. Jocelyn Brown, Madeline Bell, Laura Fygi, Temptations, Sister Sledge en tal van andere artiesten. En er volgde een tournee door Duitsland met de Californische band “Venice”.
De afgelopen jaren speelde Bennie voornamelijk in het theater met producties als: Those were the days, Tribute to the Beachboys. Songs from the movie Sisteract, Billy Elliot, de Tweeling, en The Soul of Motown, waarmee ook in Dubai werd opgetreden. Het afgelopen jaar was hij werkzaam voor GWB Entertainment in Shanghai bij  “Ultimate Broadway”, met musicalsterren Mark Evans, Josh Young, Ria Jones en Kerry Ellis. Op dit moment is Bennie werkzaam bij de succesvolle productie Soldaat van Oranje, musical director bij ‘Jeans’ en muzikaal leider bij ‘the Soul of Motown’.